Terugblik: De Stroomversnellingsdag
20 september 2018

Een geslaagde eerste editie

We kijken terug op een geslaagde eerste Stroomversnellingsdag op Slot Loevestein met als winnaar Auxilium Offshore.

Hieronder zie je een impressie van de eerste Stroomversnellingsdag!

De deelnemers aan de afgelopen Stroomversnellingsdag op 20 september 2018:

Mijn Kaaskoe | Thomas en Bert van Zeelst

Mijn KaasKoe is een uniek concept waarbij je elke maand de allerlekkerste kaas thuis ontvangt, gemaakt van de verse melk van de koeien van familie Van Zeelst uit Hedel. Doormiddel van een lidmaatschap word je als het ware deelgenoot van onze boerderij en delen wij met onze leden informatie over de koeien en het boerenleven zelf. Via de Zaakversnellers zouden wij inspiratie op willen doen, hoe wij met onze onderneming in de stroomversnelling kunnen raken om het ledenaantal van mijn Kaaskoe te verhogen.

MEER INFORMATIE

Maalderij ‘In Stormen Sterk’ | Koert van Geffen

In mijn graanmaalderij ‘In Stormen Sterk’ maak ik sinds 2015 molensteen gemalen meel voor ambachtelijke bakkerijen. Ik ben van start gegaan in de molen in Kerkdriel, maar in 2017 verhuisd naar Rossum, waar ik een nieuwe maalderij heb opgebouwd. Ik maal hier nog altijd met molenstenen, maar kan hier flexibeler, efficiënter en beter produceren. Met de nieuwe maalderij heb ik een nieuwe koers voor ogen, waarbij ik nieuwe afzetkanalen wil gaan bedienen. Ik werk hard om deze nieuwe koers verder invulling te geven, en ik zou het fantastisch vinden om mijn plannen in een stroomversnelling te brengen met input, inspiratie en kritische reflectie van andere ondernemers.

MEER INFORMATIE

Cesar oefentherapie | Juliette Ubaghs, Marion Jegen en Sandra van der Sanden

Wij hebben een stabiele praktijk in de zorg op zoek naar inspiratie en ondersteuning in marketing en PR om nieuwe activiteiten in de markt te zetten. Op deze manier willen we een breder publiek aanspreken en onze werkzaamheden blijvend uitbreiden. Oftewel: "Hoe kan je je als zorgprofessional in de markt zetten en grotere bekendheid in de Bommelerwaard creëren?"

MEER INFORMATIE

Auxilium Offshore | Fleur Loef

In tegenstelling tot traditionele organisatievormen, waarin projectteams vaak samengesteld worden op basis van hiërarchie en beschikbaarheid, worden in onze clusters kennisdeling, eigenaarschap en samenwerking als voorwaarde gesteld voor deelname. In praktijk is gebleken dat de clusters daardoor veel efficiënter, resultaatgerichter en innovatiever werken. In de huidige kenniseconomie is deze vorm van werken voor de deelnemers, als autonome experts, erg motiverend. Ze kunnen door het inbrengen van hun kennis direct bijdragen aan het succes van een project en voelen zich daar ook verantwoordelijk voor. Auxilium functioneert als een soort makelaar in specialistische kennis, waarbij de vraag en aanbod worden verbonden en de rol van eindregisseur wordt opgenomen. Een uitgelezen kans om te werken met slimme, betrokken clusterdeelnemers, waardoor we als Nederlands bedrijf vernieuwend en alert blijven in een samenleving en wereldeconomie die sterk onderhevig zijn aan verandering.

MEER INFORMATIE

Pig Me | Josse Haarhuis

Momenteel ben ik begonnen met het buiten houden van varkens in de Zelfplukboomgaard in Zaltbommel en in de boomgaard in Herwenen. Ik zou mijn markt graag willen uitbreiden en ben erg benieuwd of dat mogelijk in samenwerking met de omgeving kan. Hoe kunnen we als ondernemers elkaar helpen.

MEER INFORMATIE

Gelukjesdag | Sylvia van de Velden en Wytske Glasbergen

Een startup met een bijzondere missie: het creëren van mooie momenten van aandacht. Want die mooie momenten van aandacht zijn het nieuwe goud in onze samenleving. Uit onderzoek is gebleken dat door het regelmatig hebben van deze "emotional uplifts' het gevoel van welzijn en geluk toeneemt. Wij zijn onze missie verder aan het uitwerken in een breder concept. Naast de 'be-leefkalender' voor gezinnen en scholen organiseren we workshops waarin we mensen inspireren. Omdat de 'be-leef kalender een origineel en goed idee is zijn we uitgeroepen tot 'starter van het kwartaal' door de Rabobank Bommelerwaard. Vanuit passie en urgentie zijn we dit initiatief gestart en we vertellen er graag meer over. Fijne GelukjesDag!

MEER INFORMATIE