Terugblik Stroomversnellingsdagen

Terugblik derde Stroomversnellingsdag

10 oktober 2019

RSD Autoschade - Chasischecker

De automotive branche is drastisch aan het veranderen. Daarmee verandert er ook veel voor de schadebranche, verkoop auto’s en auto-onderdelen, stijgende verzekeringspremies en explosief stijgende cijfers op gebied van diefstal van auto-onderdelen. 

RSD heeft een slim systeem ontwikkeld om fraude, diefstal en heling van auto-onderdelen tegen te gaan. Dit systeem is overigens toepasbaar op elk vervoersmiddel zoals fietsen, motorvoertuigen boten en caravans.

MEER INFORMATIE

VERBAU

VERBAU introduceerde recent een uniek product: VERBAU-betonstuc kant&klaar. Een waterproof en vetbestendige stucpasta voor de afwerking van vloeren, wanden, badkamers en meubels in een stoere betonlook. Ze willen doorgroeien van een voornamelijk op uitvoering (stucwerk) gerichte organisatie naar een verkooporganisatie. De afzetmarkt is nu gericht op zowel particulieren (oa doe-het-zelvers) als professionals (stukadoors, meubelmakers, vloerenleggers) in heel Nederland en België. Wellicht is zelfs uitbreiding naar andere landen mogelijk.

MEER INFORMATIE

Balledotjes en Ballebende

Kinderen komen steeds minder buiten en weten niet altijd wat gezond leven betekent. Daarnaast is er een hele grote doelgroep in de regio die niet de mogelijkheid heeft om genoeg met andere kinderen buiten te zijn om te spelen of sporten. Dit heeft verschillende redenen bijvoorbeeld onwetendheid of geldgebrek. In de regio van Rossum is er ook niet echt een gelegenheid waar kinderen na school of in het weekend terecht kunnen. Balledotjes willen in de vorm van een scouting-BSO kinderen in contact laten komen met diverse watersporten en buitenactiviteiten om zich persoonlijk te ontwikkelen.

MEER INFORMATIE

Cherrytronix

Cherrytronix heeft een product ontwikkeld om problemen op te lossen met betrekking tot elektrische inschakelpieken van zowel computers, laptops als ook bijvoorbeeld led-armaturen. Er is een nieuw product: de Unidix 4. Dit apparaatje wordt in een normaal (“niet slim”) stopcontact geplugd en daarmee wordt het stopcontact wordt hierdoor “slim”. Standaard staat dit slimme stopcontact niet onder spanning en kan uitval van een stroomgroep worden voorkomen. Dit is interessant voor organisaties met een hoge computerdichtheid  omdat stroomuitval kan worden voorkomen, zowel in een traditionele werkomgeving met vaste computers als in een flex-omgeving, waarbij medewerkers hun eigen laptop in- en uitpluggen

MEER INFORMATIE

NJOJ

NJOJ is in 2014 op de markt gekomen als Dutch Design Label met de innovatieve bartafel en groeit gestaag. Door een inventief kliksysteem is de mooi ontworpen bartafel snel te monteren en makkelijk op te bergen. Klanten, zowel particulieren als bedrijven, zijn tevreden en kiezen bewust voor NJOJ. De bekendheid met het product is echter nog laag. Ook binnen Europa is er beslist heel veel mogelijk. De markt voor NJOJ is enorm, maar ook moeilijk volledig te bereiken aangezien de tafel een zeer brede doelgroep heeft.

MEER INFORMATIE

De deelnemers aan de tweede Stroomversnellingsdag op 28 maart 2019:

Mobilyze | Richard de Kam en Robert Gunsing

"Hoe we ons vandaag de dag van A naar B verplaatsen kan een stuk efficiƫnter en duurzamer, dit is de reden waarom wij in 2018 Mobilyze gestart zijn. Mobilyze is een adviesbureau op het gebied van duurzamere mobiliteit. We helpen bedrijven en organisaties met het verminderen van het aantal kilometers dat medewerkers/goederen afleggen en zorgen dat de kilometers die gemaakt worden zo duurzaam mogelijk zijn. Hierdoor verlagen we de CO2 footprint, besparen we op de mobiliteitskosten en reduceren we ook nog eens de filedruk. Ons doel tijdens de Stroomversnellingsdag is om ons business model zo aan te scherpen dat we nog meer bedrijven en organisaties kunnen overtuigen van onze toegevoegde waarde."

MEER INFORMATIE

Onlinekeukenveiling.nl | Leon van Wijk en Elbert van Dalen

Als Onlinekeukenveiling.nl ontzorgen wij keukenzaken in Nederland en Belgiƫ door de verkoop van showroomkeukens over te nemen. Door middel van een garantiebod zijn de keukenzaken zeker van een minimum opbrengst en hebben verder geen omkijken naar de service en garantie. We bieden deze showroomkeukens voor 8-10 weken aan op onze website, indien niet verkocht worden ze aangeboden op het online veiling platform van Troostwijk Auctions. Met hun klantenbestand, bestaande uit kopers over de hele wereld, worden de showroomkeukens altijd verkocht. Naast showroomkeukens bieden we ook olijfbomen, gereedschap, hout en kunst aan op de veilingen van Troostwijk Auctions. Het plan is om dit assortiment ook aan te bieden aan de consument, om zo de mogelijkheid te bieden voor de veiling uit te kopen. Via de Zaakversnellers zouden wij inzicht willen krijgen in het uitbouwen van ons concept in Nederland, maar ook daar buiten.

MEER INFORMATIE

Van Gent Watersport | Hilda en Jos van Gent

Het realiseren van een nieuw bedrijfspand “aan de kop” van de Zandstraat met daarin naast werkplaats en stalling ook ruimte voor uitbreiding van de mogelijkheden van dagrecreatie in “ recreatiegebied de Zandmeren”

MEER INFORMATIE

Bistro in Petto | Bram Hoorn

Motivatie om deel te nemen is dat ik handvaten zoek om mijn bedrijf in omzet en groei significant te laten stijgen, dan wel te versnellen. Hopelijk zijn er adviseurs die mij kunnen helpen middels benchmarking of eigen ervaring. Daarnaast ben ik ook benieuwd of we samen een vernieuwende manier van werken kunnen zoek in een markt die in Nederland heel verzadigd is.

MEER INFORMATIE

MR Coils BV | Michel Italiaander

MR Coils BV is een bedrijf dat onderdelen in de vorm van prototypes ontwikkeld om de beeldkwaliteit van MRI scanners te verbeteren met als doel betere diagnoses vast te kunnen stellen. Hierbij kan men denken aan onderdelen waarmee de scantijd verkort kan worden/resolutie verhoogd kan worden of dat er naast het scannen van waterstof atomen ook gekeken kan worden naar de stofwisseling van fosfor (welke informatie geeft over de agressiviteit van tumoren) natrium of koolstof. Alleen een prototype ontwikkelen is uiteraard niet voldoende om betere diagnoses mogelijk te maken voor de reguliere zorg. Hiervoor zullen prototypes doorontwikkeld moeten worden naar een klinisch product dat uitvoerig getest is volgens de nieuwste wet- en regelgeving. Dat betekent dat er meer MRI scantijd benodigd is van verschillende type MRI scanners, en om de beschikbaarheid en flexibiliteit te behouden is het plan om een imaging centrum op te zetten met meerdere type MRI scanners. Deze scanners zullen dan niet alleen gebruikt worden voor ontwikkeling van MRI producten, maar ook voor onderzoekers die al dan niet met de nieuwste onderdelen de beeldkwaliteit en scanprotocollen kunnen optimaliseren. Als er naast MRI scanners ook CT/PET/Röntgen apparaten geplaatst worden, kan het centrum ook ingezet worden voor 1ste lijnszorg.

MEER INFORMATIE

Een geslaagde eerste editie

We kijken terug op een geslaagde eerste Stroomversnellingsdag op Slot Loevestein met als winnaar Auxilium Offshore.

Bekijk alle deelnemers van 2018